Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Glenn

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Glenn: Glenn is afkomstig van het Engelse glyn en betekent "bewoner van het dal". Glenn is vooral een achternaam, maar wordt ook gebruikt als meisjesnaam of jongensnaam.

Bekende naamdragers

Glenn Seaborg (1912-1999) was een Amerikaans scheikundige aan de Universiteit van Californië. In 1951 won hij een gedeelde Nobelprijs voor de Scheikundevoor de synthese van een transuraan element. Het scheikundig element seaborgium is naar hem vernoemd.

Glenn Miller (1904-1944) was een Amerikaanse jazzmuzikant en orkestleider. Zijn bekendste compositie is Moonligth Serenade. Hij wist populaire liedjes te koppelen met zijn unieke sound. In 1942 werd hij orkestleider van de Army Air Force Band bij het Amerikaans leger. In 1944 werd hij vermist over het Kanaal toen hij van Engeland naar Frankrijk vloog.

Glenn Close (1947) is een Amerikaanse actrice die een Oscarnominatie kreeg voor haar rollen in de films The World According To Garp, The Big Chill, The Natural en Dangerous Liaison.

Afgeleide namen: Gleann, Glen, Glinn, Glynn, Glinn, Glenny

Geboortekaartjes met de naam Glenn

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Glenn. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Glenn of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Glenn kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Glenn of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

glenn   10 Jun 2014
Ik ben te heet voor woorden

she   29 Oct 2012
Ik vindt het een heel geweldige naam hoor love it

roy   12 Oct 2011
mijn broertje heet ook glenn

glenn   17 Jul 2011
het is een goeie naam

jelena hihihihahaha   17 Jan 2011
glenn is op mij en wil met mij ik ben met arthur ik hou van hem maar hou ook een beetje van glenn xxx hihihihahaha

amber   22 Nov 2010
glenn is een jongens naam

fien   14 Aug 2009
mijn neefje is pas geboren en heet ook glenn

glenn   14 Mar 2009
ik ook

glenn   09 Dec 2008
ik ben mooi


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455