Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Giulia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Giulia: Giulia is een vrouwelijke variant van Jules, met als betekenis "de jeugdige".

Bekende naamdragers

Giulia Lama (1681-1747) was een Italiaanse kunstschilderes, die verschillende altaar- en devotiestukken schilderde voor kerken in Venetiƫ en Noord-Italiƫ. Typsich voor de werken van Giulia zijn de sterke licht-donkercontrasten en detail voor anatomie. Ze was een van de eerste vrouwelijke schilders die gebruik mochten maken van naakte mannelijke modellen.

Giulia Sarkozy (2011) is het dochtertje van Carla Bruni en de Franse president Nicolas Sarkozy. Giulia werd geboren op donderdag 20 oktober 2011. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de Franse Republiek dat een president tijdens zijn ambtstermijn vader werd.

Afgeleide namen: Giuliana, Guylian, Julia, Julian, Juliana, Julianne, Julien, Julio, Julius

Geboortekaartjes met de naam Giulia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Giulia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Giulia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Giulia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Giulia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455