Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gino

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Gino: De jongensnaam Lode is afgeleid van Lodewijk en betekent roemvolle krijgsheld. Lodewijk was de naam van vele Franse en Germaanse koningen.

Bekende naamdragers

Gino Van Hooydonck (1964) is een Belgisch voormalig wielrenner, die prof van 1986 tot en met 1993. In 1989 won Gino de Grote Prijs Stad Zottegem.

Afgeleide namen: Lode, Lodevicus, Lodewiek, Lowie, Ludevicus, Ludewikus, Ludovicus, Wieke, Wies, Lewis, Luigi, Luis, Lodewica, Loeki, Loes, Louis, Louise, Wiesje, Luise

Geboortekaartjes met de naam Gino

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gino. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gino of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gino kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gino of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Colinda   27 Apr 2011
Mijn middelste zoon heet Gino...een vakantiesouvenir. De naam hadden we ook al bij onze oudste maar dat was een meisje! Vijf jaar later was onze Gino er dan toch!

febe   14 Jan 2011
derect betekenis


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455