Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gina

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Gina: Er zijn verschillende mogelijke verklaringen voor de naam Gina, maar de meest voor de hand liggende is een verkorting van Regina met als betekenis "koningin".

Bekende naamdragers

Gina Lollobrigida (1927) is een Italiaanse actrice die vooral in Hollywood films acteerde en werd door haar schoonheid beschouwd werd als de Europese Marilyn Monroe. In 1955 acteerde ze in de film The World's Most Beautiful Woman, een titel die tevens haar bijnaam werd.

Gina Torres (1969) is een Amerikaanse actrice die vooral bekend is door haar rol als Cheryl in de televisieserie Standoff. In 2001 won ze een ALMA Award als Beste Hoofdrol in een Dramaserie.

Afgeleide namen: GĂ©nevieve, Giene, Regina, Veva

Geboortekaartjes met de naam Gina

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gina. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gina of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gina kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gina of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Gina   16 Apr 2013
Hoi... lol

schoooool   17 Sep 2012
hallo iedereen we hebben voor godsdienst een collage moeten maken en de betekenis van mijn naam moest erbij zijn bedankt dat ik deze betekenis heb gevonden ik heb echt alles afgezocht

poepseks   16 Apr 2011
hallo geachte personen, mijn naam is gina, en ik ben sexy en ontzettend perfect

ginda   21 Jan 2010
lollobrigida


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455