Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gilles

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Gilles: De naam Gilles is een verkorting van Aegidius dat mogelijk afgeleid is van het Griekse woord aigis dat "geitevel" betekent. In de Grieke mytologie was Aige de voedter van de oppergod Zeus. De mantel van Aige beschermde Zeus tijdens de strijd en zo betekent de naam ook "het schild van Zeus".

Bekende naamdragers

Gilles Trehin (1972) is een Franse kunstenaar die bekend werd door zijn imaginaire stad Urville. Gilles Trehin is een autist en woont sinds 2003 samen met de wiskundige Catherine Mouet die tevens autistisch is. Gilles Trehin was reeds als peuter hoogdbegaafd. Zijn imaginaire stad Urville is op papier getekend en telt reeds 20 miljoen inwoners.

Gilles Quispel (1916-2006) was een Nederlands theoloog die bekend werd door zijn onderzoek van het gnosticisme. Gilles Quispel werd hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht, de Universiteit van Leuven en Harvard in de VSA.

Gilles De Bilde (1971) is een Belgische voetballer. In 1994 behaalde hij de Gouden Schoen, een organisatie van de krant Het Laatste Nieuws. De Gouden Schoen werd jaarlijks toegekend door de nationale voetbalpers en Belgische voetbalpersonaliteiten aan de beste voetbalspeler van het Belgische kampioenschap. Daarna voetbalde Gilles voor de topclub RSC Anderlecht. Gilles werd vooral berucht door zijn vuistslag die hij toediende aan Kris Porte, waarna zijn carrière bergaf ging.

Afgeleide namen: Giles, Gillesje, Gilleske, Aegidius, Egdus, Aegidi

Geboortekaartjes met de naam Gilles

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gilles. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gilles of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gilles kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gilles of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

sarah van de centerum schoo kuurne klas 4a   01 Sep 2014
een super mooi je naam mijn zoontje gaat later ook zo noemen

Gilles   16 Oct 2013
oei over staat dat Gilles kleine geit betekent dat vind ik niet zo leuk want we moeten voor godsdienst 2 betekenissen geven over onze naam

Aurélie   17 May 2012
Mijn zoon heet Gilles, ik vond het een stoere naam. jammer dat het soms als 'Jill' uitgesproken wordt, ik verkies de Franse uitspraak. nog een paar bekende Gilles : Gilles de la Tourette,neuroloog en psychiater, er is een syndroom naar hem vernoemd en Gilles Villeneuve, een canadees formule-1 coureur, vader van Jacques Villeneuve

jade bracke    11 May 2010
er is iemand in mijn klas die ook gilles heet die is niet zo leuk.

wilem jansen   12 Mar 2010
voornaam van onze dochter is lisette en familienaam is gilles


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455