Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gijs

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Gijs: Gijs is een jongensnaam van Germaanse oorsprong. Gijsen is een verkorting van Gijsbert en betekent dan "stralende pijl" of is afgeleid van Gijzel dat "van voornaam geslacht" betekent.

Bekende naamdragers

Gijs Staverman (1966) is een Nederlands DJ, radio- en televisiepresentator. Hij begon zijn loopbaan als presentator bij de legendarisch radio Veronica. Op de radio presenteerde hij programma's zoals Top 40, Mega Top 50 en Je Dag is Goed. Van TV is Gijs vooral bekende als presentator van Countdown, Boobytrap en Lovest.

Gijs IJlander (1947) is een Nederlands schrijver die in 1988 debuteerde met de roman De Kapper, waarmee hij de Geertjan Lubberhuizenprijs en de Anton Wachterprijs won.

Gijs Scholten (1959) is een Nederlands acteur. Hij is zowel toneelacteur als filmacteur. Gijs Scholten werd bekend voor zijn rol in de films Cloaca, De Passievrucht en De Grot. Hij acteerde ook in de televisieserie Oud Geld, waarvoor hij in 1998 een Gouden Kalf kreeg.

Afgeleide namen: Gijsbert

Geboortekaartjes met de naam Gijs

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gijs. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gijs of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gijs kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gijs of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Gijs t   04 May 2016
Dus praktisch gezien ben ik "the arrow"?? Nice.

gijs   17 Oct 2013
holle bolle gijs en gijs gans godverdomme

Oma   22 May 2011
Gijsje is een geschenk... die in spoken gelooft! (l)

gijsbert   30 Mar 2011
de naam gijsbert komt in mijn familie veel voor van vader op zoon .De naam is van joodse af komst in israel zijn veel namen die op gijs lijken . De naam komt van een rijke joodse edelman .

bertus   13 Oct 2009
schittert met pijl en boog ,en ook erg leuke gasten

gijswernink   02 Mar 2009
nee

nathan   05 Feb 2009
wat is de betekenis?

Gijs   25 Mar 2008
Hell yeah!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455