Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Giel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Giel: Giel is meestal een verkorting van Michaël, met als letterlijke betekenis "wie is God", maar kan ook afgeleid zijn van Giliam, een Franse vorm van Wilhelm, dat "beschermer" betekent.

Bekende naamdragers

Giel Beelen (1977) is een controversiële Nederlandse radio-dj en televisiepresentator. Vanaf 1997 presenteerde hij in de late uren op radio 3FM programma's te presenteren voor de AVRO. In die tijd deed hij enkele controversiële zaken, zoals het uittesten van alcohol en drugs in De Dopeshow. Later begon hij voor de KRO ook overdag presenteren, maar hij werd ontslagen in 2001 waarin hij een boek over Hilter meest indrukwekkende boek dat hij kende noemde. Hetzelfde jaar kon hij weer bij de VARA aan de slag maar hij werd weer ontslagen omdat om poederbrieven naar de KRO te sturen. Toch won hij in 2003 de Marconi Award voor beste radiomaker om zijn leuke, afwijkende en gekke geluid.

Afgeleide namen: Gilian, Giel, Giliam, Guillain, Lamme, Wiel, Wil, Wilhelm, Wilhelminus, William, Willie, Wilma

Geboortekaartjes met de naam Giel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Giel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Giel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Giel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Giel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

giel   04 Mar 2014
mijn broer noemt giel ik vind het een mooie naam

Giel   31 Oct 2013
dit is een heel leuke naam

Willems-Verlaek   16 Aug 2013
Ons 1e zoontje hebben we Giel genoemd, omdat het een stoere, korte en krachtige naam is. Past perfect bij ons ukje!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455