Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gideon

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Gideon: De jongensnaam Gideon betekent "de veller" of "de vernietiger".

Bekende naamdragers

Gideon Mantell (1790-1852) was een Engelse geoloog en paleontoloog. Gideon vond in 1821 de fossiele tanden van de Iguanodon en besefte als eerste dat de fossielen afkomstig waren van uitgestorven soorten enorme reptielen. Toen Gideon de tanden van de leguaan bekeek, zag hij dat de fossiele tanden een exacte maar veel grotere kopie hiervan waren. Door zijn ontdekking werd hij in 1825 tot Fellow of the Royal Society gekozen. Later ontdekte hij nog andere andere dinosaurussen.

Afgeleide namen: Gideone, Gidi, Gidion, Gidon, Hedeon

Geboortekaartjes met de naam Gideon

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gideon. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gideon of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gideon kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gideon of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455