Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gianni

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Gianni: De jongensnaam Gianni is een Italiaanse variant van Johannes en betekent "Jahweh is genadig".

Bekende naamdragers

Gianni Bugno (1964) is een voormalig Italiaans wielrenner die wereldkampioen werd in 1990 en 1991. In 1992 werd Gianni Bugno tweede in de Ronde van Frankrijk en in 1994 won hij de Ronde van Vlaanderen. Na zijn carrière als wielrenner werd hij helikopterpiloot.

Gianni Versace (1946-1997) was een Italiaans modeontwerper. In 1978 tekende Versace zijn eerste eigen collectie en opende hij samen met zijn broer een boetiek in Milaan. Een jaar later kwam hij in de belangstelling nadat bekend werd dat Woody Allen, Bruce Springsteen en Andy Warhol als klanten had. In 1997 werd hij vermoord voor zijn woning.

Afgeleide namen: Gianna, Gianni, Giannina, Giovanna, Giovanni, Guanita, Hannes, Hans, Johan, Johannes

Geboortekaartjes met de naam Gianni

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gianni. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gianni of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gianni kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gianni of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Gianni   27 Mar 2015
deze voornaam heeft zoveel $wagg


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455