Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gerda

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Gerda: Betekenis Geertje: De meisjesnaam Geertje is afgeleid van de Germaanse naam Gerhard, met als betekenis "sterke speer".

Bekende naamdragers

Gerda Kraan (1933) is een voormalig Nederlandse atlete die in de jaren zestig behoorde zij tot de wereldtop op de 800 m. In 1958 verbrak Gerda het Nederlandse record op de 800 m. Vier jaar later werd ze in Belgrado Europees kampioene op de 800 meter.

Gerda Havertong (1946) is een Nederlandse actrice en zangeres van Surinaamse afkomst, die bekend werd door haar rol in de televisieserie Sesamstraat. In 1995 kreeg Gerda een ernstig auto-ongeluk, waarna een langdurige revalidatie volgde.

Gerda Marchand (1938) is een Vlaamse actrice die vooral bekend is als de dienster in Kapitein Zeppos, als Nora Pintens in Axel Nort en als Manse Lappers in De Paradijsvogels. In 1990 speelde ze in de Vlaamse film Koko Flanel.

Afgeleide namen: Gart, Geerard, Geert, Geerte, Gerardus, Gerda, Gerdina, Gerhard, Gert, Gerta

Geboortekaartjes met de naam Gerda

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gerda. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gerda of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gerda kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gerda of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455