Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gerben

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Gerben : Gerben is afgeleid van de Germaanse naam Gerbrand, dat letterlijk "schitterend zwaard".

Bekende naamdragers

Gerben Hellinga (1937) is een Nederlands schrijver en acteur. Gerben is cshrijver van vooral thrillers, toneelstukken en korte verhalen. Zijn werken worden gekenmerkt door non-conformisme. Gerben wordt beschouwd als één van de beste Nederlandse toneelschrijvers.

Gerben Sonderman (1908-1955) was een Nederlands vlieger, die bekend was als testpiloot bij Fokker. Gerber Sonderman was een goede vriend van Prins Bernhard. Tijdens de Tweede Wereldoorlog haalde hij een Fokker G1 jachtkruiser drie Duitse vliegtuigen nee, waarvoor hij een Vliegerkruis ontving. Voor zijn werk in het verzet kreeg hij een Bronzen Leeuw.

Gerben Ibelings (1966) is een Nederlands drummer. Gerbeen Ibelings was eerst drummer voor Bad to the Bone. Daarna speelde hij voor Tröckener Kecks en uiteindelijk bij de Bintangs.

Afgeleide namen: Gerbrand, Gerbranda, Gerbren

Geboortekaartjes met de naam Gerben

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gerben . Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gerben of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gerben kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gerben of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Sweetieke   18 May 2013
Speciale naam voor speciale mensen

klaas   06 Jan 2010
de coolste naam ooit


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455