Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gerardus

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Gerardus: De jongensnaam Gerardus is afgeleid van de Germaanse naam Gerard, met als betekenis "sterke speer".

Bekende naamdragers

Gerardus Mercator (1512-1594) was een Vlaams cartograaf die al tijdens zijn leven als de Ptolemaeus van zijn tijd beschouwd werd. Gerardus introduceerde hij het woord Atlasen was de eerste die het cursieve schrift italic op landkaarten toepaste. Hij maakte een van de eerste kaarten waarin een projectie is toegepast zonder hoekvervorming. Het naar hem genoemde Mercatormuseum in Sint-Niklaas toont de geschiedenis van de cartografie.

Afgeleide namen: Gart, Geerard, Geert, Geerte, Geertje, Gerard, Gerda, Gerdina, Gerhard, Gerrit, Gert, Gerta

Geboortekaartjes met de naam Gerardus

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gerardus. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gerardus of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gerardus kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gerardus of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Karin   29 Jun 2011
Onze 2e zoon heet Jochem Gerhardus Jonathan. Gerhardus, bewust naar mijn vader, en zijn vader en zijn vader. Mijn oudste broer is er ook naar vernoemd, stamhouder van de familie, maar die hield zich niet helemaal aan de regels, Zijn oudste zoon, stamhouder, heet als doopnaam, Gerjan. Nou ja, ik vind het fijn dat ik, wij, het zo heb(ben) gedaan.

gerard   09 Feb 2011
eerder gelezen dat ook het oudere gradus voorkomt en dat germaanse betekenis sterke speerwerper is.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455