Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Geike

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Geike: Geike is een Friese naam met onduidelijke oorsprong. Geike wordt in verband gebracht met "God", "adel" eb "vrolijk".

Bekende naamdragers

Geike Arnaert (1979) is een voormalige zangeres van de band Hooverphonic. Toen ze 15 was werd haar rockgroepje Bottled in Belgium tweede tijdens de zangwedstrijd Westtalent. In 1998 werd Geike ontdekt door Hooverphonic en werd ze zangeres van de band. In 2000 en 2003 ontving Geike een ZAMU Award voor beste zangeres en in 2008 werd de Hooverphonic uitgeroepen tot beste band.

Afgeleide namen: Aai, Aaike, Gade, Heike

Geboortekaartjes met de naam Geike

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Geike of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje geikeReacties

Reacties in verband met de voornaam Geike kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Geike of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Geike   21 Aug 2020
Mijn naam is Geike en zodra ik oud genoeg be zal ik mijn naam veranderen ik been ermee gepest en vind mijn naam genant denk aub verder na over de naam van u kind

Geike Menten   18 May 2019
Ik ben 17 jaar en noem Geike, ik vind het een geweldig mooie naam en hij is zeer speciaal. Oke ik word soms Geitje genoemd in combinatie met mijn achternaam soms Geitje Centen zelfs maar ik zit er niet mee in en kan er nu zelf ook mee lachen. Ik ben trots op de naam die ik heb en ben bij dat mijn ouders mij deze speciale naam hebben willen geven.

anoniem   09 Jan 2017
Onze dochter van 7 heet Geike. We vonden het zelf een erg mooie naam, maar zij is er toch niet zo blij mee, omdat de oudere kinderen op school haar vaak Geitje noemen... Het gebeurt natuurlijk bij veel namen dat er van die varianten op bedacht worden, maar bij Geike gebeurt het vaak ook (onbedoeld) door oudere mensen die de naam nog nooit gehoord hebben en dan heel vertwijfeld vragen: heet je dochter Geitje? Niet leuk voor een meisje van 7 dat niet zo zelfzeker is...

Geike   19 Oct 2016
Super leuk😜

Winke   15 Sep 2015
Mijn zusje heet Geike en ik blijf het een leuke naam vinden je hoort het ook bijna nooit.

Elke   21 Mar 2012
ons tweede dochtertje zal binnenkort ter wereld komen en ze zal Geike worden genoemd. helemaal verliefd geworden op die naam. eeen kindje uit de creche van de zus is de schuldige

Dirk   08 Aug 2011
Onze dochter van bijna 2 jaar noemt ook Geike. En die naam past perfect bij haar guitig gezichtje We zij nu wel op zoek naar een tweede meisjesnaam.

Geike   24 Jun 2011
Ik vind het leuk om de voornaam van een zangeres te hebben.

stijn   21 Feb 2011
Ons dochter heet Geike, een pracht van een dochter! Zie toch da er ng niet zoveel zijn die geike noemen

Ann   05 Aug 2010
Ik ben de trotse mama van Geike. Sterke krachtig naam voor een prachtig dochtertje!

Els    16 Apr 2010
Mijn dochterje noemt ook geike.marieke   30 Jun 2009
Ons dochtertje van bijna 8 maand heet Geike. Gewoon omdat we dit een hele mooie naam vinden. Zal een geboortekaartje mailen.

anoniem   26 Apr 2009
Leslie, je kan een hond nu toch niet vergelijken met een baby!!!

LESLIE BAEYENS   10 Feb 2009
Wij hebben een hond genaamd Geike . De beginletter voor de stamboom moest een G zijn en we vonden de naam zooooo mooi !

geike   12 Jan 2009
onze dochter van 6 heet geike genaamd naar de zangeres va hooverphonic voor een zoekopdracht ivm haar naam kwamen we hier toevallig langs dank u voor de hulp


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455