Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Geertje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Geertje: De meisjesnaam Geertje is afgeleid van de Germaanse naam Gerhard, met als betekenis "sterke speer".

Bekende naamdragers

Geertje Wielema (1934-2009) behoorde in de jaren vijftig tot de wereldtop op de rugslag. Geertje won twaalf Nederlandse titels op de langebaan en won de zilveren medaille op de 100 meter rugslag tijdens Olympische Spelen van 1952 in Helsinki. Twee jaar later behaalde Geertje bij de Europese kampioenschappen van 1954 in Turijn goud op de 100 meter rugslag. In 1954 werd ze verkozen tot Nederlandse Sportvrouw van het Jaar.

Geertje De Ceuleneer (1964) is een Vlaamse radio- en televisiepresentatrice. Bij Radio 1 presenteerde Geertje Het Vrije Westen, De Nieuwe Wereld en Groot Gelijk. Bij TV presenteerde ze De Zevende Dag.

Afgeleide namen: Gart, Geerard, Geert, Geerte, Gerardus, Gerda, Gerdina, Gerhard, Gert, Gerta

Geboortekaartjes met de naam Geertje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Geertje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Geertje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Geertje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Geertje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455