Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Geert

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Geert: De jongensnaam Geert is afgeleid van de Germaanse naam Gerard, met als betekenis "sterke speer".

Bekende naamdragers

Geert Wilders (1963) is een Nederlands politicus en partijleider van de Partij voor de Vrijheid. Geert is sinds 1998 lid van de Tweede Kamer. Geert Wilders staat bekend voor zijn kritiek op de islam. Hij heeft uitgesproken standpunten over immigratie, de vrijheid van meningsuiting en de uitgangspunten van de islam.

Geert Bourgeois (1951) is een Vlaamsgezind politicus die federaal volksvertegenwoordiger was voor de Volksunie (1995-2001) en voor de N-VA (2001-2004). Geert werd vooral bekend als lid van de Commissie-Dutroux en voor zijn rol bij de Octopus-onderhandelingen. In 2009 werd hij vice-ministerpresident en minister in de Regering-Peeters II met als bevoegdheden Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand.

Afgeleide namen: Gart, Geerard, Geerte, Geertje, Gerard, Gerardus, Gerda, Gerdina, Gerhard, Gerrit, Gert, Gerta

Geboortekaartjes met de naam Geert

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Geert. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Geert of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Geert kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Geert of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Geert   06 Jan 2013
Het is mooie naam

geert !!!!    16 Oct 2010
geert is een mooie naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455