Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gaston

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Frans

Betekenis Gaston: Gaston is een Franse jongensnaam met als betekenis "gastheer". Een andere betekenis van Gaston is "afkomstig van Gascony".

Bekende naamdragers

Gaston Berghmans (1926-2016) was een Vlaams acteur en komiek. Gaston werd bekend door samen met Leo Martin als komisch duo op te treden onder de naam Gaston en Leo. In 2010 kreeg hij een bronzen standbeeld ter ere van zijn levensprestaties op het Victor Roosensplein in Merksem.

Gaston Eyskens (1905-1988) was christendemocratisch eerste minister van Belgiƫ in de periode tussen 1949 en 1972. Hij werd door koning Boudewijn in 1963 benoemd tot minister van Staat.

Afgeleide namen: Gascon, Gastone

Geboortekaartjes met de naam Gaston

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gaston. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gaston of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gaston kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gaston of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455