Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gaby

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Gaby: Gaby is een variant van Gabriel, met als betekenis "held van God".

Bekende naamdragers

Gaby Blaaser (1986) is een Nederlands actrice en presentatrice. Gaby is een kleindochter van de bekende acteur Jan Blaaser. In 2006 was Gaby te zien als prostituee Manon in de soap Onderweg Naar Morgen. Ze speelt sinds 2007 de rol van Jolé van Haagendoorn in SpangaS.

Gaby Minneboo (1945) is een voormalig Nederlands wielrenner. Gaby won in zijn eerste jaar bij de amateurs 29 wedstrijden, waaronder de Acht van Chaam. Hij werd vijf maal wereldkampioen en werd in de jaren zeventig beschouwd als toprenner bij de amateur-stayers. Omdat Gaby ook werkzaam was als postbode kreeg hij de bijnaam de vliegende postbode.

Afgeleide namen: Gab, Gabi, Gabe, Gabby, Gabriel, Gabriëlla

Geboortekaartjes met de naam Gaby

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gaby. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gaby of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gaby kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gaby of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Gaby   01 Nov 2016
Op school zeggen zij dat ik speciaal ben.

Gaby   24 Mar 2013
HOI, gaby is een mooie naam!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455