Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gabriël

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Gabriel : Gabriel is een jongensnaam, waarvan de aartsengel Gabriel een bekende naamdrager is. De naam Gariel betekent letterlijk "God heeft zich sterk vertoond".

Bekende naamdragers

Gabriël was aartsengel en boodschapper van God een belangrijke rol speelt in de islam , het christendom en het joodse geloof. In het Nieuwe Testament was Gabriël de aankondiger van de geboorte van Johannes de Doper en van Christus.

Gabriël van België (2003) is Prins van België en het tweede kind van prins Filip en prinses Mathilde. Er werd gespeculeerd dat Gabriël ooit met de Nederlandse prinses Amalia zou trouwen.

Gabriel Rios (1978) is een Puerto Ricaanse gitarist en zangert, die in België woont. In 2004 kwam zijn debuutalbum Ghostboy uit. Daarna volgde nog de albums En Vivo, Angelhead and Morehead. De single Broad Daylight werd oorspronkelijk geen groot succes maar werd enorm geliefd door de filmmaker Theo van Gogh, die het gebruikte in zijn film 06/05 over de moord op Pim Fortuyn. Een jaar later scoorde Broad Daylight toch een hit nadat het liedje werd gebruikt in een reclamespot van Appelsientje.

Afgeleide namen: Gabi, Gabriël, Gabrielle, Gabriella, Gaby, Gabriëlla of Gabriëlla

Geboortekaartjes met de naam Gabriel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gabriel . Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gabriel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gabriel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gabriel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455