Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Freya

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Freya: Freya was in de Germaanse mythologie de dochter van Njord, de god van het water, de regen en de wind. Freya was de godin van de liefde en het huwelijk.

Bekende naamdragers

Freya Van den Bossche (1975) is een Vlaamse politica voor de Socialistische Partij Anders. Ze is dochter van Luc Van den Bossche, eveneens een Vlaamse politicus en socialist. Ze was van 2005 tot 2007 vicepremier en minister van Begroting en Consumentenzaken. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 zond de VRT het programma Bracke en Crabbé uit, met debatteren tussen zonen en dochters van de bekende politici die kandidaat waren. Freya Van den Bossche won deze wedstrijd en kreeg mede door haar knappe verschijning nationale bekendheid. Freya haalde een goede score en werd verkozen tot gemeenteraadslid. In 2003 benoemd tot minister van Leefmilieu, Consumentenzaken en Duurzame Ontwikkelingen in 2004 werd ze bevoegd voor Werk en Consumentenzaken en een jaar later werd ze vice-premier en minister van Begroting en Consumentenzaken. Bij de Belgische lokale verkiezingen van 2006 verloor ze heel wat voorkeurstemmen en verdween ze van het politiek podium. Na de regionale verkiezingen van 2009 werd ze aangesteld als Minister van Wonen, Eenergie, Sociale Economie en Stedenbeleid. In 2006 trouwde ze in Thailand met Dennis Van de Weghe maar het huwelijk liep echter na drie maanden al op de klippen.

Freya Piryns (1976) is een Vlaams politica, met als bijnaam Freke. Nade verkiezingen van 2007 werd ze senator. In 2008 was ze de bezieler van de Wappersong, een protestsong tegen de Oosterweelverbinding. In 2009 kwam ze in het nieuws als de eerste Vlaamse politica die door de Mexicaanse griep wordt getroffen.

Afgeleide namen: Freija

Geboortekaartjes met de naam Freya

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Freya. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Freya of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Freya kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Freya of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Frea   18 Mar 2020
Mijn mama wilde mijn naam heel bewust zonder i, j, ij of y schrijven. Ze baseerde zich op de naam Bea(trijs). Iedereen kan dat juist uitspreken en schrijven. Toch zijn er veel mensen die mijn naam verkeerd schrijven en na de a nog een letter toevoegen omdat dit bij de meeste 'Frea's' wel het geval is.

Freya   19 Jan 2014
Ik heet Freya ik ben zo blij met deze naam zou mijn naam betekenen dat ik veel liefdes ga hebben mijn mama en papa wouden een speciaale naam voor mij en nu heet ik Freya

ROX   04 Jan 2013
IK VIND FREYA EEN MOOIE NAAM


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455