Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Freek

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Freek: De jongensnaam Freek heeft als betekenis "de machtige beschermer".

Bekende naamdragers

Freek de Jonge (1944) is een Nederlandse cabaretier die werd bekend toen hij samen met Bram Vermeulen optrad als Neerlands Hoop. Vanaf 1980 ging Freek solo werken en maakte naam als cabaretier met zijn conferences waarin hij als eerste een rode draad door liet lopen. In 2005 ontving Freek de Groenman-taalprijs tijdens een congres van het Genootschap Onze Taal. Die jaar later ontving hij de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties Oeuvreprijs.

Freek Braeckman (1979) is een Vlaamse nieuwslezer bij de publieke omroep VRT. In 2009 won hij de VRT-quiz De Slimste Mens ter Wereld. Voordat Freek begon aan zijn carrière in de media was hij een bekend schermer: hij werd 25 keer Belgisch kampioen en in 2000 won hij het wereldbekertornooi.

Afgeleide namen: Drikus, Fred, Freda, Freddy, Frederick, Frederica, Frederiek, Frederieke, Frederik, Frederika, Frédérique, Fredrik, Freekie, Freekje, Frerik, Friedrich, Frida, Frits, Fritz, Rika

Geboortekaartjes met de naam Freek

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Freek. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Freek of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Freek kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Freek of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455