Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Frederique

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Frederique: Frederique betekent letterlijk "de machtige beschermer".

Bekende naamdragers

Frédérique Huydts (1967-2006) was een Nederlands actrice. Na haar opleiding in de Toneelacademie Maastricht speelde Frédérique in verschillende theaterproducties en televisieseries, waaronder Goede Tijden, Slechte Tijden en Meiden van De Wit. Frédérique presenteerde het programma Dreamtravel.

Frédérique Spigt (1957) is een Nederlands zangeres, de bekend werd in de jaren tachtig als zangeres van de band I've Got The Bullets. In 1986 had deze band een hit met de single In The Middle Of The Night . Als soloartiest brak Frédérique door na haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1998, waarin ze als derde eindigde.

Afgeleide namen: Drikus, Fred, Freda, Freddy, Frederick, Frederica, Frederiek, Frederieke, Frederika, Frédérique, Fredrik, Freek, Frerik, Friedrich, Frida, Frits, Fritz, Rika

Geboortekaartjes met de naam Frederique

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Frederique. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Frederique of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Frederique kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Frederique of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Anoniem   07 Mar 2014
leuke naam!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455