Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Frederik

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Frederik: De jogensnaam Frederik betekent letterlijk "de machtige beschermer". Deze naam werd gedragen door heel wat vorsten.

Bekende naamdragers

Frederik de Groot (1946) is een Nederlands acteur die bekend is voor zijn rollen in de televisieseries De Fabriek, Bureau Kruislaan en Unit 13. In Canade is hij re zien in reclamespotjes voor ING.

Frederik de Houtman (1571-1627) was een Nederlandse handelaar en reiziger. Frederik naam samen met zijn broer Cornelis deel aan de eerste Nederlandse reis naar Indië die duurde van 1595 tot 1597. In 1598 vertrokken de broers opnieuw naar het Oosten en bezochten Madagaskar, Vietnam en Sumatra. In 1599 werd zijn broer gedood en werd hij zelf 2 jaar gevangen genomen. Frederik schreef hij een Maleise woordenboek dat belangrijk was voor de latere koloniale expansie van de Nederlanders in de Indische Archipel.

Frederik van Eeden (1860-1932) was een Nederlands die vooral bekend is van zijn sprookje De Kliene Johannes en zijn psychologische roman Van de Koele Meren des Doods, een boek dat een reactie was op het naturalisme. Hij beschouwde zich ook als wereldverbeteraar en werkte als psychiater.

Afgeleide namen: Drikus, Fred, Freda, Freddy, Frederick, Frederica, Frederika, Frédérique, Fredrik, Freek, Frerik, Friedrich, Frida, Frits, Fritz, Rika

Geboortekaartjes met de naam Frederik

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Frederik. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Frederik of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Frederik kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Frederik of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

lieze   06 Feb 2019
mijn pa heet zo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rik    18 Sep 2009
rik is ook van fredeRIK afgeleid


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455