Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Freddy

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Freddy: Freddy is een verkorting van de Germaanse naam Frederiek, met als betekenis "de machtige beschermer".

Bekende naamdragers

Freddy Nieuland (1943-2008) was zanger en drummer van de Belgische band The Wallace Collection. Freddy is vooral bekend als zanger van de monsterhit Daydream. Hij overleed op 63-jarige leeftijd aan de gevolgen van een slepende ziekte.

Freddy Quinn (1931) is een Oostenrijks schlagerzanger en acteur. Freddy was vooral bekend in de jaren vijftig en zestig van de 20e eeuw. In 1956 was hij de eerste vertegenwoordiger van Duitsland op het Eurovisiesongfestival met zijn liedje So Geht Das Jede Nacht. Hij maakte in Duitsland tussen 1956 en 1966 tien nummer-1-hits.

Afgeleide namen: Fred, Freda, Frederiek, Frederick, Frederica, Frederieke, Frederika, Frédérique, Fredrik, Freek, Frerik, Friedrich, Frida, Frits, Fritz, Rika

Geboortekaartjes met de naam Freddy

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Freddy. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Freddy of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Freddy kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Freddy of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455