Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Frans

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Frans: Frans is afgeleid van Franciscus, met als betekenis "Fransman".

Bekende naamdragers

Frans Van Cauwelaert (1880-1961) was het boegbeeld van de Vlaamse Beweging, schrijver, hoogleraar psychologie, burgemeester van Antwerpen. Frans was medeoprichter van de krant De Standaard.

Frans Bauer (1973) is een Nederlands zanger van het levenslied. In 1994 scoorde Frans zijn eerste hit met het lied Als Sterren Aan De Hemel Staan. In 1998 gaf hij zijn eerste reeks concerten in Ahoy Rotterdam. In 2003 was de realitysoap De Bauers over het gezinsleven van Frans en Mariska een heel populair televisieprogramma. In 2005 maakte Frans zijn debuut als acteur met de film Plop En Het Vioolavontuur. Frans Bauer werd in 2007 en 2008 door de Nederlandse bevolking verkozen tot positiefste Nederlander.

Afgeleide namen: Franscesco, Francis, Franciska, Franciscus, Fran├žois, Fran├žoice, Frank

Geboortekaartjes met de naam Frans

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Frans. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Frans of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Frans kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Frans of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

isabelle   04 Feb 2011
ik ben heel blij met mijn naam. en mijn zus noemd mij vaak ellebasi.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455