Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Frank

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Frank: De jongensnaam Frank is afgeleid van Franciscus, met als betekenis "Fransman".

Bekende naamdragers

Frank Sinatra (1915-1998) was een Amerikaans zanger en acteur. Frank maakte muziek voor jongeren – wat in die tijd ongebruikelijk was – en werd een bekend tieneridool. Als acteur was Frank te zien in de films From Here To Eternity, The Man With The Golden Arm en The Manchurian Candidate. Wegens zijn krachtige en charismatische stem wordt hij The Voice genoemd.

Frank Zappa (1940-1993) was een Amerikaans componist en musicus. Fran Zappa mengde rockmuziek met psychedelica, jazz, experimentele muziek en eigentijdse klassieke muziek. In 1994 werd een planetoïde naar Frank Zappa genoemd: Zappafrank.

Afgeleide namen: Franscesco, Francis, Franciscus, Franciska, François, Françoice, Frans

Geboortekaartjes met de naam Frank

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Frank. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Frank of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Frank kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Frank of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455