Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Fokke

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Fokke: Fokke is een variant van Foke, een Friese naam met als betekenis "volk". Fokke kan ook een verkorting zijn van Alfons.

Bekende naamdragers

Fokke Jagersma (1920-1944) was een Nederlandse verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Fokke was lid van de verzetsgroep van Jan Gunnink. In november 1943 pleegden Jagersma een overval op het politiebureau en maakten een daar een grote partij revolvers buit. Maar hij werd gearresteerd door de Sicherheitsdienst en overgebracht naar het Oranjehotel te Scheveningen waar hij veroordeeld werd tot de dood.

Fokke Sierksma (1917-1977) was een Nederlands theoloog en dichter. Fokke benaderde de religie vanuit de psychoanalyse en betrok daarbij ook biologisch en experimenteel onderzoek. Deze eigenzinnige werkwijze riep in theologische kringen veel weerstand op.

Afgeleide namen: Focco, Foeke, Foke, Fokko

Geboortekaartjes met de naam Fokke

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Fokke. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Fokke of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Fokke kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Fokke of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455