Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Floris

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Floris: Floris is afgeleid van Florentius en betekent "de bloeiende" of "de bekoorlijke".

Bekende naamdragers

Floris van Egmont (1470-1539) was een graaf van buren en leerdam. Hij was stadhouder van Gelre en Friesland vertegenwoordigde hij de Habsburgse regering. In 1523 werd hij bevelhebber van een Nederlands leger, dat samen met de Engelse troepen tegen de Fransen vocht. Floris van Egmont is afgebeeld op een loodraam in de Sint-Catharinakerk te Hoogstraten.

Floris Cohen (1946) is een Nederlands wetenschapshistoricus. In 2007 werd Floris Cohen benoemd tot bijzonder hoogleraar in de Vergelijkende Geschiedenis van de Natuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. In 2008 won Floris de Eureka prijs voor zijn boek De Herschepping van de Wereld.

Afgeleide namen: Floortje, Florence, Florentina, Fleur, Flora, Flor, Florentius, Flora, Floor, Florent

Geboortekaartjes met de naam Floris

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Floris. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Floris of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Floris kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Floris of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

anna vdS   24 Sep 2009
Mijn broeRTjee hee ook floriss!(L)

Floris   20 Apr 2009
en verander Latijns a.u.b. in Latijn.

rĂ©mi van der elzen   09 Apr 2009
vermeldt er dan ook even de betekenis bij .. Floris betekent : voortvarend, bloeiend


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455