Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Florence

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Florence: Florence is afgeleid van de het Latijnse woord florens dat "bloeiend" of "bekoorlijk" betekent.

Bekende naamdragers

Florence Ballard (1943) was een Amerikaanse zangeres en een van de originele leadzangeressen van de groep The Supremes. Wegens alcoholmisbruik en chronische depressies werd ze uit deze groep gezet, waarna ze een weinig succesvolle solocarrière begon.

Florence Nightingale (1820-1910) was een Brits verpleegkundige en statisticus. Nadat ze getuige was van armoede besliste ze om haar aristocratisch leven te verlaten en te werken als verpleegster van zieken en gewonden. Florence wordt beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde. Ze kreeg de bijnaam "vrouw met de lantaarn" omdat ze dikwijls de ronde deed met een lantaarn.

Florence Lawrence (1886-1938) was een Canadees actrice en wordt beschouwd als uitvindster de richtingaanwijzers, omdat ze als inzittende van een auto op een knop zou drukken waardoor er een arm uit de auto verscheen. Florence Lawrence staat bekend als de De Eerste Filmster.

Afgeleide namen: Flo, Floor, Floore, Florre, Floria, Florian, Florien, Florine, Flor, Floris, Flora, Floortje, Florentius, Florentina, Florent

Geboortekaartjes met de naam Florence

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Florence. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Florence of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Florence kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Florence of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455