Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Flor

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Flor: Flor is een jongensnaam die afgeleid is van Florentius en "bloeiend" of "bekoorlijk" betekent.

Bekende naamdragers

Flor Koninckx (1952) is een Vlaams politicus van de SP.a. en vanaf 2004gemeenschapssenator. Daarvoor werd hij bekend als het gezicht van het veiligheidsprogramma Kijk Uit. Ook in de politiek houdt Flor zich vooral bezig met verkeersveiligheid. Bij een alcoholcontrole in 2008 blies hij positief en moest zijn auto laten staan.

Flor Grammen (1899-1985) was een Vlaams politicus en taalactivist. In 1927 maakte Flor Grammen een voetrijs langsheen de taalgrens om de toestand ter plaatse te onderzoeken. Hij ijverde voor de eentaligheid van Vlaanderen en voerde opvallende acties uit in tweetalige grensgemeentes, zoals het overschilderen van Franse straatnaamborden. Flor werd voor zijn acties regelmatig geverbaliseerd en zelfs in de gevangenis opgesloten.

Afgeleide namen: Floor, Floortje, Florence, Florentina, Fleur, Flora, Florentius, Floris, Flora, Florent

Geboortekaartjes met de naam Flor

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Flor. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Flor of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Flor kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Flor of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Flor   01 Jan 2012
Ben een echte meisjeszot

Fien   13 Oct 2011
Ik heb een vriendin en zij is een meisje.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455