Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Floortje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Floortje: De meisjesnaam Floortje is afgeleid van Florentius, met de betekenis "bloeiend" of "bekoorlijk".

Bekende naamdragers

Floortje Dessing (1970) is een Nederlandse radio- en televisiepresentatrice en programmamaakster. Floortje begin als radiopresentatrice bij Veronica en daarna bij RTL en LLiNK.

Floortje Smit (1983) is een Nederlands zangeres. Floortje werd bekend als deelneemster aan Idol 2006, waarin ze verliezend finalist werd. In 1998 kreeg Floortje een platencontract nadat ze de publiekprijs won tijdens de Soundmixshow met Hero van Mariah Carey. In 2006 neemt ze deel Idols, maar geplaagd door een keelonsteking kon ze de finale niet winnen. Haar eerste single Wake Up werd echter geen hit. op. De single was vanaf 22 september 2006 verkrijgbaar maar werd geen hit. In 2007 nam ze samen met de acteur Sander Foppele deel aan het televisieprogramma Sterren Dansen Op Het Ijs, maar kon de finale niet winnen.

Afgeleide namen: Flo, Floor, Floore, Florence, Florentina, Fleur, Flor, Florentine, Florentius, Florien, Floris, Flora, Florent

Geboortekaartjes met de naam Floortje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Floortje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Floortje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Floortje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Floortje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Floortje   05 May 2014
Mijn naam kan je niet meer kleiner maken en dat vind ik juist zo tof.Vak zeggen ze op school tegen mij:flo,floor enz....Ik dacht dat mijn naam niet erg vaak voor kwam maar nu dat ik het op internet heb opgezocht noemen er echt veel meiden 'Floortje'!

floortje   16 Mar 2012
ik ben heel blij met mijn naam, ook nu ik ouder ben, gberuik ik noge steeds 'tje'erbij. Als uitleg van de vertaling gebruik ik vaak "little flower" en zo kunnen niet nederlands sprekende het beter onthouden en ze vinden het een charmante naam!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455