Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Flo

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Flo: Flo is afgeleid van het Latijns florens met de betekenis 'bloeiend' of "bekoorlijk".

Bekende naamdragers

Flo is een stripfiguur gecreƫerd door Floor de Goede, die sinds 2004 dagelijks op het internet een strip publiceert op zijn eigen website doyouknowflo.nl? Deze strips waarin Flo de hoofdrol speelt zijn deels autobiografisch.

Afgeleide namen: Floor, Floortje, Florence, Florentina, Fleur, Flora, Flor, Florentius, Floris, Flora, Florent

Geboortekaartjes met de naam Flo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Flo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Flo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Flo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Flo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Flo   11 Mar 2013
Ik heet Flo en ik vind het een geweldige naam! het is kort,stoer en het past helemaal bij mij!

Lonneke   20 Oct 2012
Ons zoontje heet Flo. Super naam, en past helemaal bij hem. Stoer, lief en kort. kan voor jongetjes en meisjes. mensen om ons heen moesten er wel aan wennen. Maar inmiddels zijn er al 2 baby's in de buurt met dezelfde naam. Ons dochtertje heet Mijs.

flo?   18 Jun 2012
Ik vind het een geweldige naam en ben nu zwanger van de 2de. Twijfel ontzettend eraan om ons meisje zo te gaan noemen...dit omdat er zoveel verschillende reacties zijn op de naam. Pff wat te doen?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455