Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Fiona

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Keltisch

Betekenis Fiona: Fiona is een naam die voorkomt in de Keltische verhalen van William Sharp. De naam is afgeleid van fionn dat "blond" of "wit" betekent.

Bekende naamdragers

Fiona Apple (1977) is een Amerikaanse zangeres die wereldwijd succes boekt met haar albums Tidal en When the Pawn. Haar derde album, Extraordinary Machine, wilde de platenmaatschappij eerst niet uitgeven, maar nadat enkele nummers ervan uitlekte op het internet, gebeurde dit toch.

Fiona Hering (1965) is een Nederlandse verslaggeefster, auteur en presentatrice. van televisieprogramma's.Fiona werkte veertien jaar als moderedactrice voor De Telegraaf. Daarna werd ze verslaggeefster van de Weekendbijlage van De Telegraaf als algemeen verslaggever en columniste met haar wekelijkse column. Daarnaast werkte ze als lifestyle-deskundige bij het televisieprogramma RTL Boulevard en presenteerde ze voor RTL5 de Nederlandse versie van Herken de Homo.

Afgeleide namen: Fee, Fyona

Geboortekaartjes met de naam Fiona

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Fiona. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Fiona of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Fiona kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Fiona of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

nora bruins   13 Feb 2011
Hoi, mijn dochter heet Fionuala (spreek uit Fenoela) Ze heeft een ierse vader en voor zover wij weten is ze de enige in nederland met deze naam. Naam officieel is Fionnuala. Dus de oorspronkelijke naam van Fiona. De naam is van koninklijke bloede. Fionuala was de dochter van de koning van Lir en werd samen met haar broers door haar boze stiefmoeder verandert in een zwaan. Naam betekent inderdaad het meisje met de witte schouders, wat weer komt van de zwanen. Wellicht leuk om de naam toe te voegen. groetjes Nora Bruins


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455