Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Fidel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong:

Betekenis Fidel: Fidel is een Spaanse naam met als betekenis "de vertrouweling".

Bekende naamdragers

Fidel Castro (1926-2016) was een Cubaanse revolutionair en politicus. Fidel was minister-president van Cuba van 1959 tot 1976 en daarna was er tot 2008. Hij was politiek gezien een marxist-leninist die de republiek Cuba omgevormd tot een communistische staat, waarbij de industrie en de bedrijven werden genationaliseerd en er socialistische hervormingen werden gedaan op alle gebieden van de samenleving. Hij leidde een succesvolle guerrillaoorlog tegen Batista's troepen, die zelf op de vlucht sloeg en in 1959 in ballingschap ging. Door zijn betrokkenheid bij de omverwerping van Batista en relatie met de Sovjet Premier organiseerde de CIA een mislukte invasie in de Varkensbaai in 1961. Daarna hebben de VS een economische blokkade van Cuba ingesteld.

Afgeleide namen: Fedele, Fideel, Fidelia, Fidelis

Geboortekaartjes met de naam Fidel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Fidel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Fidel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Fidel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Fidel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455