Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ferry

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Ferry: Ferry is een afgeleid van Ferdinand, met als betekenis "de dappere beschermer".

Bekende naamdragers

Ferry Maat (1947) is een Nederlands diskjockey die vooral bekend is van zijn programma de Soulshow. In 1971 begon hij te presenteren op de legendarische Radio Noordzee. Enkele jaren later stapte Ferry over naar de TROS waar hij Nederlandse Top 40 presenteerde. Hij heeft ook gewerkt Radio 10, de NCRV, Radio 10 FM en Veronica. In 2006 ontving Ferry een Gouden Harp voor zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek met zijn legendarische programma de Soulshow. Een jaar later kreeg hij ook de Marconi Oeuvre Award vanwege het feit dat hij meerdere generaties dj's heeft geïnspireerd.

Afgeleide namen: Dinant, Ferdinand, Ferdinandus, Fernand, Fernando, Ferdinant, Nandus

Geboortekaartjes met de naam Ferry

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ferry. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ferry of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ferry kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ferry of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Ferry   12 Sep 2012
Dus ik ben een moedige beschermer... Haha leuk! Hele leuke site! Keep it up!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455