Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ferdinand

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Ferdinand: Ferdinand is een Germaanse naam met als betekenis "dappere beschermer".

Bekende naamdragers

Ferdinand Magellaan (1480-1521) was een Portugese ontdekkingsreiziger. Ferdinand kon de Spaanse koning overtuigen om een westwaarts varende expeditie te financieren, die een nieuwe weg naar de Melanesische Molukken moest opleveren. Hij ontdekte een doorgang en noemde de nieuwgevonden oceaan de Stille Oceaan omdat het water kalm was. Deze doorgang kreeg later de naam straat Magellaan.

Ferdinand von Zeppelin (1938-1917) was een Duits uitvinder van de Zeppelin en luchtvaartpionier. Hij patenteerde in 1895 de naar hem genoemde Zeppelin, een sigaarvormig vliegend tuig, gevuld met waterstof.

Ferdinand Marcos (1917-1989) was van 1965 tot 1986 de tiende en langst regerende president van de Filipijnen. Ttijdens zijn tweede termijn in 1972 regeerde Marcos het land op dictatoriale wijze totdat een volksopstand 1986 hem dwong af te treden en te vluchten naar Hawaï.

Afgeleide namen: Dinant, Ferdinandus, Fernand, Fernando, Ferdinant, Nandus

Geboortekaartjes met de naam Ferdinand

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ferdinand. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ferdinand of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ferdinand kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ferdinand of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Ferre   28 Apr 2019
Ik heet ook Ferdinand maar mijn roepnaam is ferre


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455