Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Fem

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Fem: Femke is een Friese meisjesnaam, afgeleid is Femme, met als bekenis "vermaard door vrede" of "beroemde beschermer".

Bekende naamdragers

Fem Rutke (1934-1991) is de pseudoniem van Petronella Xristine Teresa Francés-Meijer, een Nederlandse dichteres, radiodramaturge en journaliste. Als dichteres schreef Fem bundels zoals Het Schuim Op De Lippen (1957), Blauw Gras (1960), Dakloos Worden (1964) en De Nesthond (1965). Voor haar tv-stuk Gaten In Wit ontving Fem in 1972 een prijs van het Centrum voor Nederlandse Dramaturgie. Ze is gehuwd geweest met de Spaanse ex-priester en communist Joaquin Francés , met wie ze een zoon kreeg.

Afgeleide namen: Femkje, Femm, Femma, Femmie, Femmy, Femque

Geboortekaartjes met de naam Fem

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Fem. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Fem of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Fem kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Fem of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Britt   16 Aug 2010
Ik heb mijn dochter Fem genoemd. Heb er super veel leuke reacties opgehad. Fem is afgeleid van Eufemia. Jammer dat mensen denken dat Fem afgeleid is van Femke.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455