Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Felipe

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Felipe: Felipe is afgeleid van Filippus, een Griekse naam met als betekenis "liefhebber van paarden".

Bekende naamdragers

Felipe van Spanje (1968) is het derde kind van de Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sophia, prinses van Griekenland.

Felipe Massa (1981) is een Braziliaans Formule 1-coureur. Felipe startte zijn racecarrière in 1990 in de kartseries. In 1998 debuteerde in de Formule Chevrolet en twee jaar later won hij het Italiaanse en Europese Formule Renault-kampioenschap. In 2002 maakte Felipe op 20-jarige leeftijd zijn intrede in de Formule 1 bij het Sauber-Petronas-team. In 2006 breekt hij definitief door als hij de tweede rijder wordt bij Ferrari, naast Michael Schumacher, en derde werd tijdens de Grand Prix van Europa. In hetzelfde jaar behaalde Felipe in de Grand Prix van Turkije zijn eerste Grand Prix-zege.

Afgeleide namen: Felippe, Filip, Filippo, Fillip, Flip

Geboortekaartjes met de naam Felipe

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Felipe. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Felipe of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Felipe kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Felipe of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455