Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Faye

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Faye: Faye is een variant van Faith, dat "geloof" of betrouwbaar betekent of is afgeleid van "fee".

Bekende naamdragers

Faye Dunaway (1941) is een Amerikaans actrice. Faye maakte haar filmdebuut in 1967 in de film Hurry Sundown. In datzelfde jaar speelde ze Bonnie in de film Bonnie en Clyde, waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg. In 1976 won Faye een Oscar voor de beste vrouwelijke hoofdrol in de film Network.

Faye Wong (1969) Faye Wong is een beroemde zangeres en artiest in de Chinese popindustrie. Faye maakt experimentele muziek met een popgrond. Ze speelde ook in verschillende televisieshows en films. In 1994 won ze een nominatie als Beste Actrice voor haar rol in Wong Kar-wai's Chungking Express tijdens Stockholm International Film Festival.Faye Wong verscheen op de covers van tijdschriften, zoals Vogue Taiwan, Elle en Marie Claire Hong Kong.

Afgeleide namen: Faith, Fe, Fé, Fee

Geboortekaartjes met de naam Faye

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Faye. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Faye of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Faye kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Faye of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

natasja   04 Dec 2015
Mijn mooie fay is zonder de e geschreven

faye    09 Sep 2009
dank je wel voor de uitleg van mijn naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455