Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Fatma

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Fatma: Fatma is een Arabische meisjesnaam met als letterlijke betekenis "zij die speent". Fatima was de naam van een dochter van de profeet Mohammed.

Bekende naamdragers

Fatma Genç (1988) is een Nederlands actrice van Turkse origine. Toen Fatma twaalf was deed ze voor het eerst mee aan gesubsideerd professioneel theater. In 2006 Fatma de rol van Meral in de film 'n Beetje Verliefd. Een jaar later was ze dagelijks te zien als Irmak in de televisieserie SpangaS.

Fatma Pehlivan (1957) is een Vlaamse socialistische politica van Turkse komaf en lid van socialistische partij de SP.a. In 1999 werd Fatma voorzitster voor het Intercultureel Centrum voor Migranten. In 2003 werd ze gemeenschapssenator namens de Vlaamse Gemeenschap en na de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 werd zij schepen in Gent.

Afgeleide namen: Fatiha, Fatima, Fatimah, Fatma, Fatmah

Geboortekaartjes met de naam Fatma

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Fatma. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Fatma of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Fatma kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Fatma of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

piet   28 Jun 2010
leuke naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455