Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Famke

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Famke: De meisjesnaam Famke is afgeleid van Femme, met als betekenis "vermaard door vrede" of "beroemde beschermer". Famke kan ook afkomstig zijn van het Franse woord femme, dat "vrouw" betekent.

Bekende naamdragers

Famke Janssen (1964) is een Nederlands filmactrice, die wereldwijd doorbrak met haar rol als Xenia Onatopp in de Bondfilm GoldenEye. In 1984 emigreerde Famke naar de Verenigde Staten. Pas in 1992 maakte ze haar filmdebuut in het drama Fathers and Sons. Voor haar rol als de telepathische Jean Grey in X-Men: The Last Stand kreeg ze een Saturn Award kreeg.

Afgeleide namen: Fam, Fem, Femme, Femma, Femmy, Femkje, Fanke

Geboortekaartjes met de naam Famke

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Famke. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Famke of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Famke kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Famke of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Hanne   09 May 2016
Mijn zus heet zo, mooie naam

Famke :)   30 May 2013
Hoi ik ben famke hahahahahahahaha duuuh

famke   11 Nov 2010
hallo ik ben famke en ik vind blind typen leuk!@!!!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455