Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Fabian

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Fabian: De jongensnaam Fabianus is waarschijnlijk afgeleid van het Latijns faba, met als betekenis "kweker van bonen". Een andere verklaring is "afkomstig uit de stad Fabiae".

Bekende naamdragers

Fabian Cancellara (1981) is een Zwitserse wielrenner, die in 1998 en 1999 wereldkampioen bij de junioren werd . In 2003 won Fabian een etappe in de Ronde van Romandië en de Ronde van Zwitserland. In 2004 won hij de proloog van de Ronde van Frankrijk en kon hij tijdelijk in de gele trui rijden. Een jaar later werd Fabian derde op het wereldkampioenschap tijdrijden in Madrid. In 2006 won hij de wielerklassieker Parijs-Roubaix en hetWK tijdrijden. Op de Olympische Spelen van 2008 won Fabian de tijdrit op de weg en brons bij de wegwedstrijd.

Fabián Roncero (1970) is een Spaanse langeafstandsloper. In 1998 en 1999 was Fabián de sterkste marathonloper van Spanje. Hij is Europees recordhouder op de halve marathon.

Afgeleide namen: Fabe, Fabia, Fabiana, Fabianus, Fabien, Fabienne, Fabio, Fabiola, Fabius

Geboortekaartjes met de naam Fabian

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Fabian. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Fabian of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Fabian kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Fabian of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Fabias   10 Mar 2016
Staat er niet tussen past wel in dat rijtje

Fabian   16 Nov 2009
Haha ik ben een bonen kweker!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455