Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Félix

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Felix: De jongensnaam Felix is afgeleid van het Latijns felix, dat "de gelukkige" betekent. Ten tijde van de Romeinen werd Felix gebruikt als naam voor slaven. Felix komt ook voor in heet Nieuwe Testament en is de naam van enkele heiligen.

Bekende naamdragers

Felix Timmermans (1886-1947) was een Vlaams auteur van romans, gedichten en toneelstukken. Zijn bekendste werk is de roman Pallieter, dat in vele talen werd vertaald. Na de Tweede Wereldoorlog werd hij beschuldigd van collaboratie en werd hij 2 jaar onder huisarrest geplaatst.

Felix de Kat is een fictief personage van de gelijknamige cartoons en tekenfilms. Felix de Kat werd in 1922 bedacht, maar door wie is nog onbekend. Felix de Kat was het eerste fictief karakter dat op televisie verscheen.

Afgeleide namen: Feliciaan, Félicia, Félicien, Félicité

Geboortekaartjes met de naam Felix

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Felix. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Felix of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Felix kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Felix of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Felix   14 Jul 2010
Ons zoontje noemt Felix en is een supergelukkig kind. Hij is altijd vrolijk en krijgt van iedereen complimentjes om zijn vriendelijke lach!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455