Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Evert

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Evert: Evert is een Germaanse naam met de betekenis "sterke ever".

Bekende naamdragers

Evert Margry (1841-1891) was een Nederlands architect. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste architecten van de neogotiek in Nederland. Evert ontwierp vooral kerken, scholen, kloosters en andere grotere gebouwen. Bekende kerken die Evert ontwierp waren de Maria van Jessekerk in Delft, de Sint-Bonifatiuskerk in Alphen aan den Rijn en de Sint-Bonifatiuskerk in Amsterdam.

Evert Dolman (1946-1993) was een Nederlands wielrenner, die vier keer deelnam aan de Ronde van Frankrijk en vooral hielp als knecht voor Jan Janssen. In 1965 werd Evert Nederlands kampioen bij de amateurs en twee jaar Nederlands kampioen. Maar omdat hij doping gebruikte werd deze laatste titel hem ontnomen.

Evert Hartman (1937-1994) was een Nederlands schrijver die bekend is van zijn jeugdboeken, waarvoor hij vier keer bekroond werden met de prijs van de Nederlandse Kinderjury en één keer met de Europese Jeugdboekenprijs.

Afgeleide namen: Ebert, Eef, Everardus, Everet, Everhard, Eward, Ewart

Geboortekaartjes met de naam Evert

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Evert. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Evert of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Evert kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Evert of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Klazien   31 Mar 2020
Wij hebben onze zoon Eef genoemd, vernoemd naar opa Evert


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455