Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Eveline

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Eveline: De meisjesnaam Eveline is een troetelvorm van Eva, de Bijbelse stammoeder van alle mensen en heeft als betekenis "de leven brengende".

Bekende naamdragers

Eveline Herfkens (1952) is een voormalig Nederlands politicus die zich vooral bezighield met ontwikkelingssamenwerking. Ze was zes jaar directeur van de Wereldbank. Van 1998 tot 2002 was Eveline Herfkens Minister van Ontwikkelingssamenwerking. In 2002 werd ze speciale afgezant van Kofi Annan bij de Verenigde Naties, waar ze de leiding kreeg van Millennium Development Goals Kampanje, met als doelstellingen de armoede te halveren en de beschikbaarheid van proper water te bevorderen.

Eveline Hoste (1981) is een Vlaamse televisiepresentatrice en mediafiguur. In 2001 werd Eveline Hoste gekroond tot Miss Belgian Beauty. In hetzelfde jaar nam ze deel aan Big Brother Vips begon ze een relatie met voetballer Bjorn De Wilde. In 2005 begon ze tijdelijk als presentatrice bij JIMtv, waar ze de programma's TOPtuning en Hitbox presenteerde.

Afgeleide namen: Eef, Eef, Eve, Evelin, Evelyn, Evelyne, Evi, Evie, Evy

Geboortekaartjes met de naam Eveline

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Eveline. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Eveline of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Eveline kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Eveline of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Eveline    17 Jun 2017
Ik vind Eveline - uitgesproken met 4 lettergrepen, net zoals vitamine - een hele mooie vrouwelijke naam. Helaas vinden veel mensen dat ze zelfstandig je naam mogen veranderen en dit uit mogen spreken als het veel harder klinkende Evelien. Het constant moeten aangeven dat je Eveline heet en niet Evelien is niet fijn.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455