Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Evelina

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Evelina: Evelina is een troetelvorm van Eva, de Bijbelse stammoeder van alle mensen, met als betekenis "de leven brengende".

Bekende naamdragers

Evelina Sašenko (1987) is een Pools-Litouwse zangeres die haar zangcarrière op jonge leeftijd begon. Ze won bijvoorbeeld de Dain? Dainele, een Litouws kinderfestival. In 2010 nam ze deel aan voorronde voor het Eurovisiesongfestival. maar werd derde. Een jaar later had Evelina ùeer succes en kon ze Litouwen mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2011.

Evelina is de naam van een nieuw appelras met als kenmerken: mooi rode kleur, zoete smaak en geel vruchtvlees.

Afgeleide namen: Eef, Eef, Eve, Evelin, Eveline, Evelyn, Evelyne, Evi, Evie, Evy

Geboortekaartjes met de naam Evelina

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Evelina. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Evelina of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Evelina kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Evelina of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455