Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Evelien

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Evelien: Evelien is een troetelvorm van Eva, de Bijbelse stammoeder van alle mensen en heeft als betekenis "de leven brengende".

Bekende naamdragers

Evelien de Bruijn (1974) is een Nederlandse televisiepresentatrice. Ze begon haar loopbaan als telefoniste bij het KRO programma The Breakfast Club. Sinds 2006 presenteert ze Hart van Nederland.

Evelien Bosch (1981) is een Nederlandse presentatrice, programmamaakster en regisseuse. Evelien Bosch begon haar loopbaan als reporter en producer bij de radiozender BNN. In 2005 stapte ze over naar de televisie waar ze op MTV Brand New Life, MTV News, Making the Movie en Summer of MTV presenteerde. In 2006 presenteerde ze MTV Coolpolitics.

Afgeleide namen: Eef, Eef, Eve, Eveline, Evelyn, Evelyne, Evi, Evie, Evy

Geboortekaartjes met de naam Evelien

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Evelien. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Evelien of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Evelien kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Evelien of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

evelien   15 Dec 2013
evelien is indetrdaat een mooie naam.

evelyne   10 Feb 2012
coole naam

evelien   28 Jun 2010
evelien is de beste naam

sara   13 Jan 2009
leuk om te weten


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455