Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Etienne

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Frans

Betekenis Etienne: Etienne is een Franse variant van Stephanos, een Griekse naam met als betekenis "krans" of "kroon".

Bekende naamdragers

Etienne Lenoir (1822-1900) was een Belgische uitvinder van de bougie en de verbrandingsmotor. In 1859 ontwierp hij de eerste motor met inwendige verbranding, waarvoor hij in 1859 octrooi Nr. 43624 voor 15 jaar voor verwierf. Zijn ontwerp was gebaseerd op een stoommachine waarbij in de eerste helft van de eerste slag een mengsel van stadsgas en lucht werd aangezogen, dat halverwege de eerste slag met een bougie in brand werd gestoken.

Etienne Davignon (1932) is een Belgische edelman, politicus en topfunctionaris bij verschillende grote ondernemingen en instellingen. Van 1977 tot 1981 was hij vicevoorzitter van de Europese commissie, waar hij verantwoordelijk was voor interne markt en industrie. In 1988 werd Etienne benoemd tot voorzitter van de Generale Maatschappij van Belgiƫ. In 2004 werd hij benoemd tot minister van Staat.

Erwin Rommel (1891-1944) was een Duitse generaal-veldmaarschalk, die een belanrijke rol speelde in Noord-Afrika tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Britten gaven Erwin de bijnaam de woestijnvos, omdat hij telkens improviseerde en trucjes gebruikte om de vijand te slim af te zijn.

Afgeleide namen: Etien

Geboortekaartjes met de naam Etienne

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Etienne. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Etienne of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Etienne kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Etienne of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455