Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Esther

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Perzisch

Betekenis Esther: De meisjesnaam Esther betekent waarschijnlijk "ster".

Bekende naamdragers

Esther Ofarim (1941) is een Israƫlische zangeres. In 1960 kreeg Esther een rol in de film Exodus en een jaar later won ze een liedjeswedstrijd in Israƫl. In 1963 vertegenwoordigde ze Zwitserland en eindigde ze tweede met een Franstalig liedje, hoewel geen Frans sprak. Ze zong samen met Rudi Carell enkele hits, waaronder Noch Einen Tanz en Morning Of My Life.

Esther Hart (1970) is een Nederlandse zangeres. Esther zond reeds vanaf 10 in een kinderkoor en in vier later zong ze in haar eerste bandje Release. In 2003 werd ze dertiende tijdens het Eurovisiesongfestival met het liedje One More Night. Met datzelfde liedje won ze het Nationaal Songfestival. Esther is docent op verschillende muziekscholen.

Afgeleide namen: Ester, Hester, Hestera, Istar

Geboortekaartjes met de naam Esther

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Esther. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Esther of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Esther kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Esther of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

esther   11 Jun 2010
esther is een mooie naam en het betekend ster -xxx- esther

ambi bambi zonlicht   07 Nov 2009
mi hartsvriendin et die naam

Esther   05 Nov 2009
Esther is afgeleid van een Perzisch woord. Esther heet in de bijbel aanvankelijk Hadassah maar krijgt de naam Esther van haar echtgenoot Ahasveros// Xerxes een Perzische vorst waarmee ze getrouwd was. Esther redt uiteindelijk het hele Joodse volk en is een echte heldin. Een geweldige naam met een geweldig verhaal erachter

Esther   29 Oct 2009
Leuke naam, maar ik dacht dat dit een griekse naam was, en het wijsheid betekende?

bollier   18 Oct 2009
e cooln naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455