Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Erwin

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Erwin: Erwin I seen Engelse naam, met als betekenis "vriend van het ever".

Bekende naamdragers

Erwin Mortier (1965) is een Belgisch schrijver en partner van de radio- en televisiemaker Lieven Vandenhaute. Sinds 1999 leeft Erwin van de opbrengsten van zijn romans, novelles, dichtbundels en essays. In 2005 werd hij voor een periode van twee jaar tot stadsdichter van Gent benoemd. Erwin is ghostwriter voor anderen, zoals voor Goedele Liekens. In 1999 won hij zijn eerste prijs: de Seghers-Literatuurprijs voor zijn roman Marcel. Voor deze roman ontving hij ook nog Debutantenprijs en Gouden Ezelsoor.

Erwin Rommel (1891-1944) was een Duitse generaal-veldmaarschalk, die een belanrijke rol speelde in Noord-Afrika tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Britten gaven Erwin de bijnaam de woestijnvos, omdat hij telkens improviseerde en trucjes gebruikte om de vijand te slim af te zijn.

Afgeleide namen: Ervin, Erwina, Erwine

Geboortekaartjes met de naam Erwin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Erwin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Erwin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Erwin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Erwin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455