Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ernst

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Ernst: Ernst is een Germaanse naam, met als betekenis "de ernstige".

Bekende naamdragers

Ernst Jansz (1948) is een Nederlands muzikant en oprichter van Nederlands populaire popgroep Doe Maar. In 1967 werd Ernst lid van CCC Inc, het huisorkest van Paradiso en de Melkweg. Hij verhuisde naar een boerderij in Neerkant, waar de bandleden met hun familie gingen samenwonen als in een commune, maar in 1974 vielen band en commune uit elkaar. Uiteindelijk stichtte Ernst in 1978 de groep Doe Maar, een band die zich snel ontwikkelde tot het boegbeeld van de Nederlandse popmuziek.

Afgeleide namen: Earnest, Ernest, Ernesto, Ernie, Erno

Geboortekaartjes met de naam Ernst

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ernst. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ernst of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ernst kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ernst of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455